ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΟΥΡΣΙ
Ένας χειμωνιάτικος μεζές !!!
ΥΛΙΚΑ
- μισό φλιτζ. άσπρο ξύδι
- 2 φλιτζ. νερό
- 2 κ.γ. αλάτι
- 800γρ. μανιτάρια
- αρωματικά της αρεσκείας σας ( θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη )
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
- 1/2 μαύρο πιπέρι τριμμένο
- 1 1/2 φλιτζ. λάδι ζεστό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το ξύδι , το νερό και το αλάτι μέχρι να κάψει χωρίς να βράσει . Προσθέστε τα μανιτάρια και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα για 5 λεπτά. Στραγγίστε και πετάξτε το νερό. Ανακατέψτε τα μανιτάρια με το σκόρδο , τα αρωματικά και το πιπέρι σε ένα μπολ. Ρίξτε το λάδι προσεκτικά. Βάλτε τα μανιτάρια σε ένα αποστειρωμένο βάζο και προσθέστε το λάδι μέχρι να σκεπαστούν τα μανιτάρια αφήνοντας όμως 1 εκ. κενό . Κλείστε το βάζο όσο είναι ζεστά.
Διατηρούνται στο ψυγείο για 3 μήνες .
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κάνετε τουρσί και άλλα λαχανικά όπως μελιτζάνες , πιπεριές κ.τ.λ.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου