Πρασοκεφτέδάκια –ένα απίθανο μεζεδάκι




                                               Πρασοκεφτέδάκια –ένα απίθανο μεζεδάκι




Υλικά Συνταγής
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλα πράσα 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 3 μεγάλες πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος, ρίγανι
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα πράσα και κρατάμε μόνο το τρυφερό μέρος. Κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις τοποθετούμε σε τηγάνι φαρδύ και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε ίσα να καλυφτούν τα πράσα. Τα αχνίζουμε ώσπου να πιουν τα υγρά τους. Όταν δεν θα έχει μείνει καθόλου νερό στο τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2΄-3΄ ώσπου να μοσχομυρίσουν.
2. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις καθαρίζουμε και με πιρούνι τις λιώνουμε σε λεκάνη. Προσθέτουμε τα πράσα, το κρεμμύδι, τα αυγά, το αλεύρι, τον άνηθο, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει.
3.Πέρνω κουταλιές από το μίγμα  και τους τηγανίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά να ροδίσουν. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
3. Συνοδεύεται με τζατζικάκι και ουζάκι , μπορεί να ετοιμαστεί και από την προηγούμενη μέρα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις