ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ



                      ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
  •  200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  •  Μισό φλιτζάνι αμυγδαλα ξεφλουδισμένα και ψημένα
  • εστραγκον
  • 1 /2 κ.γ. κάρυ
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά  αλευρώνουμε το κοτόπουλο. Τσιγαρίζω το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές , το σβήνω με το λευκό κρασί ή νερό ,  σιγοβράζω για λίγα λεπτά ακόμα, αλατοπιπερώνω, προσθέτω το εστραγκον το κάρυ και συνεχίζω το βράσιμο για λίγο ακόμα . Βράζω το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου . Λιώνω λίγο βουτυρο σε ένα τηγάνι, ρίχνω μέσα τα αμύγδαλα και τα ανακατεύω.
Πασπαλίζουμε τα αμύγδαλα τελευταία στιγμή πάνω από το κοτόπουλο. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις