ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ
ΥΛΙΚΑ
- 1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
- 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
- Μισό φλιτζάνι αμυγδαλα ξεφλουδισμένα και ψημένα
- εστραγκον
- 1 /2 κ.γ. κάρυ
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά αλευρώνουμε το κοτόπουλο. Τσιγαρίζω το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές , το σβήνω με το λευκό κρασί ή νερό , σιγοβράζω για λίγα λεπτά ακόμα, αλατοπιπερώνω, προσθέτω το εστραγκον το κάρυ και συνεχίζω το βράσιμο για λίγο ακόμα . Βράζω το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου . Λιώνω λίγο βουτυρο σε ένα τηγάνι, ρίχνω μέσα τα αμύγδαλα και τα ανακατεύω.
Πασπαλίζουμε τα αμύγδαλα τελευταία στιγμή πάνω από το κοτόπουλο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου