γερμανικη μηλοπιτα με στρόϊσελ
Μία διαφορετική μηλόπιτα με στρόισελ και ζουμερά κομματάκια μήλου !!!
ΥΛΙΚΑ
·
1 ¾
κούπας ζάχαρη
·
1 ½ κούπα στραγγιστό γιαούρτι
·
½ κούπας φρέσκο βούτυρο μαλακό ή σπορέλαιο
·
2 βανίλιες
·
3 μεγάλα αυγά
·
1 ½ κούπας αλεύρι που φουσκώνει
·
¼ κουταλάκι αλάτι
·
1 κουταλάκι κανέλα
·
4 μέτρια ή 3 μεγάλα μήλα, κομμένα σε μικρά
κυβάκια ( όχι στον τρίφτη)
·
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΦΤΟ ΜΙΓΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ
·
1 κούπα φρέσκο βούτυρο
·
¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσης
·
1 κούπα ζάχαρη
·
Βανίλια λίγη κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη , με το γιαούρτι το βούτυρο ή
το λάδι και τη βανίλια, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τα αυγά ένα ,ένα .Σε
ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι ,το αλάτι και την κανέλα.
2.Ρίξτε λίγο- λίγο το αλεύρι στο υπόλοιπο μίγμα και
ανακατέψτε ελαφρά. Σταματήστε το χτύπημα
, ρίξτε και ανακατέψτε τα μήλα.
3.Σ’ ένα μπολ ανακατέψτε,( τα υλικά για το τριφτό μίγμα) τη
ζάχαρη ,το αλεύρι ,το βούτυρο σε κομματάκια, την βανίλια την κανέλα και
δουλέψτε τα με τα δάχτυλα να ενωθούν , να σχηματίσουν χοντρά ανώμαλα τρίματα.
4.Ρίξτε το μίγμα του κέικ σε ένα ταψί 25-35 εκ.(στρώνω λαδόκολλα )και από πάνω
σκορπίστε ομοιόμορφα τα τρίματα.
5. Ψήστε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180’ c για 30-35 λεπτά .Η μηλόπιτα δεν στεγνώνει εντελώς ,
αλλά κρατά την υγρασία της- λόγο του γιαουρτιού, αυτό όμως την κάνει κρεμώδης ,
εξαιρετικά νόστιμη και ξεχωριστεί
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου