Γιουβαρλακια αυγολεμονο





Τα γιουβαρλάκια με αυγολέμονο είναι ένα πεντανόστιμο μαμαδίστικο φαγητό. Σας δίνω την πιο νόστιμη σπιτική συνταγή , δοκιμάστε την!







Υλικά Συνταγής

Για τα γιουβαρλάκια                                                                  
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 αβγό
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
  • 2 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο ή δυόσμο ξερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σούπα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 καρότο σε μικρά καρέ
  • 1 μικρή σελινόριζα σε μικρά καρέ
  • 1 πατάτα σε μικρά καρέ
  • 1-1/2 λίτρο νερό ζεστό
  • 1 αβγό
  • 2 μέτρια λεμόνια
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
·         Για τα αφράτα γιουβαρλάκια αυγολέμονο, προετοιμάζουμε το ρύζι βάζοντάς το σε ένα μπολ και καλύπτοντας το με μπόλικο νερό.  Το αφήνουμε να μουλιάσει μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά, και πριν το χρησιμοποιήσουμε το ξεπλένουμε καλά και το στραγγίζουμε.

Έτσι θα παραμείνει το ρύζι σπυρωτό

Σε μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αβγό, το προετοιμασμένο ρύζι, το κρεμμύδι,  το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις αραδιάζουμε σε δίσκο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις