Νόστιμα κουλουρακια με ινδοκαρυδο
ΥΛΙΚΑ – 20 κουλουράκια
⋅ 110g αναλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
⋅ 50g καφέ ζαχαρη
⋅ 1 βανίλια
⋅ 130g αλευρι για ολες τις χρήσεις
⋅ 1 μεγάλο αυγό ( χωρίζω το ασπράδι από τον κρόκο
⋅ τριμμένη καρύδα
ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτα και προσθέτω το αυγό μαζι με την βανίλια, χτυπάω μεχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτω το αλεύρι.
Σε ενα μπολ χτυπάω το ασπράδι μέχρι να γίνει μαρέγκα. Πλάθω τη ζυμη σε μικρες μπαλιτσες. Απλώνω ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μετά βουτάω τα κουλουράκια μου μέσα στο ασπράδι και έπειτα στο ινδοκαρυδο. Τα τοποθετω στο ταψί και τα ψηνω για 18 - 20 λεπτά ή μέχρι να " ροδίσει" το ινδοκαρυδο . Προσπαθήστε να μην τα φάτε όσο είναι ακόμα ζεστά 😉
ΠΑΡΑΛΛΑΓΉ : μπορειτε αφου πλασετε τα κουλουράκια σας να δημιουργήσετε στο πάνω μέρος ενα μικρο βαθουλωμα. Ετσι αφου τα ψήσετε μπορείτε να προσθέσετε λίγη μαρμελαδα της αρεσκείας σας !!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου