chiffon cupcakes με γλασο λεμονιου


Αφράτα κεκάκια με γαλλικό αέρα 
Για τον καφέ, ή για ένα κυριακάτικο πρωινό.. 
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

4 μεγάλα ασπράδια αυγών, θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κούπα αλεύρι για κεικ
1 ½ κουταλάκι σούπας μπέικιν πάουντερ
⅓ φλιτζάνι ηλιέλαιο
3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
2 κουταλιές της σούπας  ξύσμα λεμονιού
6 κουταλιές φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ 

1 ⅓ ζάχαρη
⅓ φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ







1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
2. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με το αλάτι  μέχρι να αφρατέψει, σταδιακά προσθέτουμε το 1/2 φλιτζ. της ζάχαρης και χτυπάμε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει μαρέγκα
3. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το λάδι ,τους κρόκους των αυγών, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ στη μέγιστη ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί .
4. Ρίχνουμε τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά με μία σπάτουλα . Γεμίζουμε τις φόρμες για τα κεκάκια με ένα κορνέ ή δύο κουτάλια . Ψήνουμε τα κεκάκια για 16 - 18 λεπτά . Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

TIP!
Για να τα ξεκολήσετε χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι , περάστε το μαχαίρι γύρω γύρω από τα κεκάκια για να ξεκολλήσουν οι άκρες.

6. Προετοιμάζουμε το γλάσo : Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ελαφρά η ζάχαρη . Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 15 λεπτά.
 Βάζουμε τα κεκάκια πάνω σε μία σχάρα και από κάτω τοποθετούμε ένα ταψί ή μία λαδόκολλα. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από τα κεκάκια. Αφήνουμε περίπου 2 ώρες για να κρυσταλλώσει η ζάχαρη και μετά απολαμβάνουμε !!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις