ψωμι με καρυδια και βρωμη
Γευστικό ψωμί που μπορείς να απολαύσεις και χωρίς συνοδευτικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΡΑΤΖΟΛΑ
- 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 250 γρ. κίτρινο αλεύρι
- 70 γρ. βρώμη
- 70 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 300 γρ. χλιαρό νερό
- 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά σε μία λεκάνη,ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που κολλάει στα χέρια ( μπορεί να χρειαστεί εξτρά νερό ανάλογα το αλεύρι). Δεν χρειάζεται να ζυμώσουμε καθόλου το ψωμί και βάζουμε τη ζύμη , κουταλιές κουταλιές σε μία φόρμα του κέικ με αντιπολιτικό χαρτί ή εναλλακτικά μπορούμε να τη λαδώσουμε. Αφήνουμε τη ζύμη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και η επιφάνεια της να σκιστεί, Αν θέλω να επισπεύσουμε το χρόνο φουσκώματος τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο , στους 50 βαθμούς. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Στο ίδιο ψωμί μπορούμε να προσθέσουμε και άλλους ξηρούς καρπούς ή ψιλοκομμένα καρότα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου