ψωμι με καρυδια και βρωμη



                              Γευστικό ψωμί που μπορείς να απολαύσεις και χωρίς συνοδευτικά


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΡΑΤΖΟΛΑ


  • 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 250 γρ. κίτρινο αλεύρι
  • 70 γρ. βρώμη
  • 70 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 300 γρ.  χλιαρό νερό
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά σε μία λεκάνη,ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που κολλάει στα χέρια ( μπορεί να χρειαστεί εξτρά νερό ανάλογα το αλεύρι). Δεν χρειάζεται να ζυμώσουμε καθόλου το ψωμί και βάζουμε τη ζύμη , κουταλιές κουταλιές σε μία φόρμα του κέικ με αντιπολιτικό χαρτί ή εναλλακτικά μπορούμε να τη λαδώσουμε. Αφήνουμε τη ζύμη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και η επιφάνεια της να σκιστεί, Αν θέλω να επισπεύσουμε το χρόνο φουσκώματος τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο , στους 50 βαθμούς. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Στο ίδιο ψωμί μπορούμε να προσθέσουμε και άλλους ξηρούς καρπούς ή ψιλοκομμένα καρότα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις