ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Σάββατο απόγευμα με ελληνικό καφέ και ενα κομμάτι ζουμερό κεικ σοκολάτα
τι άλλο να ζητήσει κανείς ....
ΥΛΙΚΑ
- 2 φλιτζ. αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις )
- 3 / 4 φλιτζ. ηλιέλαιο
- 1 κ ' 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά ( χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια )
- 1 φλιτζ. γάλα
- 1/2 φλιτζ. κακάο
- 2-3 βανίλιες
- το κεικ δεν έχει μπεικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά σε ένα μπολ ρίχνω τους κρόκους των αυγών , τη ζάχαρη και τις βανίλιες και το χτυπάω στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά. Ρίχνω το γάλα , χαμηλώνω ταχύτητα , ρίχνω τα 2 φλιτζ. αλεύρι μαζί με το κακάο αφού τα κοσκινίσω. Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα , ρίχνω λίγο αλάτι , ενώνω τα δύο μείγματα και τα ανακατεύω προσεκτικά με μία σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ρίχνω το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι όπου έχω στρώσει μία λαδόκολλα ( το δικό μου ταψάκι ήταν περίπου 28 εκ. ). Ψήνω τους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 22 - 25 λεπτά. Το κεικ παραμένει ζουμερό και δίνει την αίσθηση της λιωμένης σοκολάτας .
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
- 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
- 1 - 2 κ.σ. μερέντα
- 2 - 3 κ.σ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο , μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτω το κακάο και ανακατεύω μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτω το νερό και τη μερέντα , ανακατεύω ξανά.
Τοποθετώ το κεικ σε μία πιατέλα και περιχύνω το γλάσο . Σερβίρω με παγωτό ή σαντιγι και απολαμβάνω .
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου