Σοκολατένια μπισκότα
Η σοκολάτα αχ αυτή η σοκολάτα είναι τόσο λαχταριστή που οι περισσότεροι άνθρωποι στο κόσμο την λατρεύουν ( όπως και εγώ !)Για αυτό σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάχνετε εύκολα μπισκότα σοκολάτας , για να συνεχίσετε να την απολαμβανετε κάθε μέρα.
ΥΛΙΚΑ
- 180 γρ. βούτηρο μαλακό ( σε θερμοκρασία δωματίου )
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό ( σε θερμοκρασία δωματίου )
- 225 γρ. αλεύρι ( για όλε ςτις χρήσεις )
- 30 γρ. κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γλ. μπεικιν πάουντερ
- 150 γρ. σταφόνες σοκολάτας
- 1 βανίλια
Αρχικά χτυπάμε το βούτηρο μαζί με την ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει και μετά προσθέτω το αυγό και τα ξαναχτυπάω με το μίξερ. Στην συνέχεια ρίχνω την βανίλια , το αλεύρι , το αλάτι , το κακάο και το μπεικιν πάουντερ και τα χτυπάω με το μίξερ . Στο τέλος προσθέτω και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω το μείγμα με μία σπάτουλα και μετά πλάθω τα μπισκότα και τα βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα .
ΨΗΝΩ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 175 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Πολύ πριν από το 2000 π. Χ η φυλή των Μάγια ήταν η πρώτη που καλλιεργούσε συστηματικά το άγριο κακαόδεντρο στα δάση του Αμαζονίου και του Ορινόκο. Το 4.200 π. Χ. υποτάσσονται στους Αζέτκους. Για τους Αζέτκους οι κόκκοι του κακάο ήταν τόσο σπάνιοι και πολύτιμοι όσο και το χρυσάφι για και τους χρησιμοποιούσαν στις συναλλαγές τους.. Το 1502 μ. Χ. ο Χριστόφορος Κολόμβος είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που συναντά τους καρπούς του κακάο ως νόμισμα.
ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στην Ελλάδα ο Σπυρίδων Παυλίδης σε ηλικία 24 ετών το 1840 έκανε ένα μεγάλο ταξίδι στην Ευρώπη και στη Νεάπολη γνώρισε τη σοκολάτα. Ένα χρόνο μετά άνοιξε το « γλυκισματοποιείον» στο οποίο παρασκευαζόταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα « τσοκολάτα» Το 1859 η σοκολάτα «Υγείας» Παυλίδη παίρνει την πρώτη της διάκριση.
ΠΗΓΗ : www.diatrofi.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου