Κεικ σοκολάτας με καραμέλα




 Η σοκολάτα , τι ωραια που είναι η σοκολάτα . Μου αρέσει τόσο πολύ και είμαι σίγουρη αρέσει τοσο και σε εσάς. Τι θα λέγατε ομως να συνδυάσουμε την σοκολατα με καραμελαααα !!!!



ΥΛΙΚΑ


  • 2 φλιτζάνια αλευρι
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 3/4 βιταμ ή βούτυρο ή σπορελαιο
  • 2φλιτζάνια ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 2-3 βανίλιες
  • 1 κουπα γάλα
  • 1 σοκολάτα λιωμένη 
  • 1 μικρο φλιτζανάκι γάλα εβαπορέ
  • 1 ζαχαρουχο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κακάο , τις βανιλιες , το αλεύρι , την σοκολάτα μαζι με το εβαπορέ. Τα χτυπάμε ολα μαζί πολύ καλά. Μετά χτυπάμε τα ασπραδια των αυγών και στην συνέχεια το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα ( προσοχη να ανακατέψετε πολυ προσεκτικά τα ασπράδια των αυγών με το μείγμα για να μην φύγει ο αέρας , γιατι αν φυγει ο αερας το κεικ δεν θα φουσκώσει.) Έπειτα βράζουμε το ζαχαρουχο για 2-3 ώρες. Τελος προσθέτουμε σε μια φόρμα το μισο μείγμα ,μετα  με ενα κουτάλι βαζω κομματακια απο το ζαχαρουχο ( το οποιο ειχα βρασει πριν και τώρα εχει γινει καραμέλα) και τελος ριχνω απο πανω και το υπόλοιπο μειγμα .

ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 20-25 ΛΕΠΤΑ.


TIPS
ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΥΓΡΟ ,ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΊ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΎΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΗΣ Ο ΠΙΟ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΑΓΩΤΌ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ !!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις