Εύκολοι κρίκοι με γεύσεις




Οι κρίκοι είναι από τα αγαπημένα μου κουλουράκια αλλά τα τελευταία χρόνια '' τα έχω εξελίξει λίγο '' .
Τι εννοώ με τον όρο τα έχω εξελίξει...... εννοώ ότι κάθε φορά  τα φτιάχνω με διαφορετική  γέμιση...








ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι ρετσίνα
1/2 ποτήρι τριμμένο κεφαλοτύρι
1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά βάζουμε  σε ένα μπολ το αλεύρι και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με το χέρι.Έπειτα προσθέτουμε την ρετσίνα , το κεφαλοτύρι και την ζάχαρη , τα ανακατεύουμε όλα μαζί με ένα πιρούνι μέχρι να πήξει. Στην συνέχεια τα πλάθουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί .
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

TIPS
Για να γίνουν πιο λαχταριστά τα κριτσίνια σας μπορείτε να προσθέσετε ό,τι σας αρέσει  όπως :

  • καρότο τριμμένο
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • σπανάκι τσιγαρισμένο
  • λιαστή ντομάτα 
  • ελιές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις