Αλμυρά μπισκότα με τσένταρ
Το τσενταρ ειναι απο τα αγαπημενα μου τυρια για αυτο αποφασισα οτι δεν πρεπει να το απολαμβανω μονο μεσα σε σαντουιτσς αλλα και σε αυτα τα μπισκοτα που θα σας δειξω παρακατω.
Υλικα
- 2 φλιτζ.αλευρι για ολες τις χρησεις
- Ξυσμα απο ενα λεμονι
- Αλατι
- 1κ.σ. μπεικιν παουντερ
- 1/4κ.γ. σοδα μαγειρικη
- 100γρ. Τσενταρ τριμμενο
- 3/4 φλιτζ.ξινογαλο
- 1/2 φλιτζ. Βουτυρο
Εκτελεση
Αρχικα αναμειξτε σε ενα μπολ με ενα κουταλι το αλευρι,το μπεικιν
παουντερ, το αλατι και τη σοδα. Προσθεστε το βουτυρο και ανακατεψτε το
μειγμα με τα χερια σας μεχρι να ομογενοποιηθει. Μετα ριξτε το τσενταρ το
ξυσμα λεμονιου και το ξινογαλο και ξανανακατεψτε. Στην συνεχεια βγαλτε
τη ζυμη απο τομπολ και ζυμωστε την με τα χερια ,και με εναν πλαστη
ανοιξτε ενα λεπτο φυλλο. Επειτα κοψτε την ζυμη με ενα στρογγυλο κουπατ
και τοποθετηστε τα μπισκοτα σας σε ενα ταψι το οποιο εχετε αλειψει με
βουτυρο.
Ψηστε τα μπισκοτα στους 200 βαθμους για 9 λεπτα και στην συνεχεια
χαμηλωστε την θερμοκρασια στους 160 βαθμους και ψηστε τα για αλλα 9
λεπτα.
Το τσενταρ ειναι απο τα αγαπημενα μου τυρια για αυτο αποφασισα οτι δεν πρεπει να το απολαμβανω μονο μεσα σε σαντουιτσς αλλα και σε αυτα τα μπισκοτα που θα σας δειξω παρακατω.
Υλικα
- 2 φλιτζ.αλευρι για ολες τις χρησεις
- Ξυσμα απο ενα λεμονι
- Αλατι
- 1κ.σ. μπεικιν παουντερ
- 1/4κ.γ. σοδα μαγειρικη
- 100γρ. Τσενταρ τριμμενο
- 3/4 φλιτζ.ξινογαλο
- 1/2 φλιτζ. Βουτυρο
Εκτελεση
Αρχικα αναμειξτε σε ενα μπολ με ενα κουταλι το αλευρι,το μπεικιν
παουντερ, το αλατι και τη σοδα. Προσθεστε το βουτυρο και ανακατεψτε το
μειγμα με τα χερια σας μεχρι να ομογενοποιηθει. Μετα ριξτε το τσενταρ το
ξυσμα λεμονιου και το ξινογαλο και ξανανακατεψτε. Στην συνεχεια βγαλτε
τη ζυμη απο τομπολ και ζυμωστε την με τα χερια ,και με εναν πλαστη
ανοιξτε ενα λεπτο φυλλο. Επειτα κοψτε την ζυμη με ενα στρογγυλο κουπατ
και τοποθετηστε τα μπισκοτα σας σε ενα ταψι το οποιο εχετε αλειψει με
βουτυρο.
Ψηστε τα μπισκοτα στους 200 βαθμους για 9 λεπτα και στην συνεχεια
χαμηλωστε την θερμοκρασια στους 160 βαθμους και ψηστε τα για αλλα 9
λεπτα.
Το τσενταρ ειναι απο τα αγαπημενα μου τυρια για αυτο αποφασισα οτι δεν πρεπει να το απολαμβανω μονο μεσα σε σαντουιτσς αλλα και σε αυτα τα μπισκοτα που θα σας δειξω παρακατω.
Υλικα
- 2 φλιτζ.αλευρι για ολες τις χρησεις
- Ξυσμα απο ενα λεμονι
- Αλατι
- 1κ.σ. μπεικιν παουντερ
- 1/4κ.γ. σοδα μαγειρικη
- 100γρ. Τσενταρ τριμμενο
- 3/4 φλιτζ.ξινογαλο
- 1/2 φλιτζ. Βουτυρο
Εκτελεση
Αρχικα αναμειξτε σε ενα μπολ με ενα κουταλι το αλευρι,το μπεικιν
παουντερ, το αλατι και τη σοδα. Προσθεστε το βουτυρο και ανακατεψτε το
μειγμα με τα χερια σας μεχρι να ομογενοποιηθει. Μετα ριξτε το τσενταρ το
ξυσμα λεμονιου και το ξινογαλο και ξανανακατεψτε. Στην συνεχεια βγαλτε
τη ζυμη απο τομπολ και ζυμωστε την με τα χερια ,και με εναν πλαστη
ανοιξτε ενα λεπτο φυλλο. Επειτα κοψτε την ζυμη με ενα στρογγυλο κουπατ
και τοποθετηστε τα μπισκοτα σας σε ενα ταψι το οποιο εχετε αλειψει με
βουτυρο.
Ψηστε τα μπισκοτα στους 200 βαθμους για 9 λεπτα και στην συνεχεια
χαμηλωστε την θερμοκρασια στους 160 βαθμους και ψηστε τα για αλλα 9
λεπτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου