ψωμάκια καλαμποκιού με τυρί














ΥΛΙΚΑ
  • 2/3 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι 
  • 1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο 
  • 3/4 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο 
  • 30 γρ κονσέρβα καλαμπόκι 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα 
  • 1/3 φλιτζάνι  γάλα
  • 1/4 φλιτζάνι λάδι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά ζεστάντε το φούρνο στους 180 βαθμούς . Λαδώστε μία φόρμα με 6 θέσεις με το 1/3 από το φλιτζάνι . Κοσκινίστε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέστε το καλαμποκάλευρο , το τυρί και  το καλαμπόκι. Αναμείξτε τα αβγά , το γάλα και το λάδι και ρίξτε το μείγμα στο αλεύρι . Μετά ανακατέψτε τα με μία ξύλινη κουτάλα χωρίς αν τα χτυπήσετε . Βάλτε τη ζύμη στη φόρμα και ψήστε τα ψωμάκια για περίπου 20 λεπτά ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Βγάλτε τα αμέσως από τη φόρμα και σερβίρετε τα ζεστά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις