Τηγανίτες πατάτας












ΥΛΙΚΑ
  • 2 μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες τριμμένες 
  • 250 γρ καλαμπόκι κονσέρβα στραγγισμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαινταινος 
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 4 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κουταλάκι γκαράμ μασάλα
  • 1/4 φλιτζάνι λάδι
 ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
  • 2/3 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 κουταλιές φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος 
  • λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά  ξεπλύνετε τις πατάτες και σστραγγίστετες για να φύγει το νερό .Στραγγίστε τες πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί . Αναμείξτε σε ένα μπολ τις πατάτες , το καλαμπόκι , τα φρέσκια κρεμμυδάκια , το μαινταινο , τα αβγά και το γκαραμ μασάλα . Μετά ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο. Ρίξτε  μεγάλες κουταλιές από το μείγμα .Τηγανίστε τα για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάλτε τις τηγανίτες πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί και κρατήστε τες ζεστές . Σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Αναμείξτε όλα τα υλικα μαζί και είναι έτοιμη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις