Ζουμερά φαλάφελ




Τα φαλάφελ ή αλλιώς ρεβυθοκεφτεδάκια είναι ιδιαίτερα γνωστά στο εξωτερικό και τα τρώνε μέσα σε σάντουιτς με κρεμμύδι , ντομάτα , μαρούλι κι σος γιαούρτι








ΥΛΙΚΑ

  • 1 γλιτσάνι ρεβύθια (τα μουσκεύω για οκτώ ώρες)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • πιπέρι
  • 2-3 κουταλάκια κύμινο (κοφτά)
  • ρίγανη
  • δυόσμος
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφου μουλιάσουμε τα ρεβύθια για οκτώ ώρες  τα σουρώνουμε και τα αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι . Μετά τα βάζουμε σε ένα μπλο και προσθέτουμε το πιπέρι, το κύμινο,την ρίγανη , το δυόσμο, το αλεύρι και το αυγοκαι τα ανακατεύουμε όλα μαζί . Τέλος τα πλαθουμε στο μέγεθος που θέλουμε , τα τηγανίζουμε και είναι έτοιμα.

TIPS
  • Εαν θέλω να τα κάνω νηστίσιμα μπόρω να αντικαταστήσω το αυγο με μία ντομάτα.
  • Επίσης μπορώ να προσθέσω και μισή κούπα μπλιγούρι ( αφου το έχω μουσκέψει σε ζεστό νερό για 1 ωρα) έτσι θα γίνει ακόμα πιο υγιεινό
  • Τα φαλάφελ μπορείτε να τα φάτε σε σάντουιτς: τορτίγες , φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα , κρεμμύδι , μαρούλι και σος γιαούρτι ( στραγγιστό γιαουρτι, λεμόνι , αλατι , δυόσμο και σκόρδο ) επίσης μπορώ να αντικαταστήσω τη σος γιαούρτι με μια σάλτσα ντομάτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις