Ζουμερά φαλάφελ
Τα φαλάφελ ή αλλιώς ρεβυθοκεφτεδάκια είναι ιδιαίτερα γνωστά στο εξωτερικό και τα τρώνε μέσα σε σάντουιτς με κρεμμύδι , ντομάτα , μαρούλι κι σος γιαούρτι
ΥΛΙΚΑ
- 1 γλιτσάνι ρεβύθια (τα μουσκεύω για οκτώ ώρες)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- πιπέρι
- 2-3 κουταλάκια κύμινο (κοφτά)
- ρίγανη
- δυόσμος
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 αυγό
Αφου μουλιάσουμε τα ρεβύθια για οκτώ ώρες τα σουρώνουμε και τα αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι . Μετά τα βάζουμε σε ένα μπλο και προσθέτουμε το πιπέρι, το κύμινο,την ρίγανη , το δυόσμο, το αλεύρι και το αυγοκαι τα ανακατεύουμε όλα μαζί . Τέλος τα πλαθουμε στο μέγεθος που θέλουμε , τα τηγανίζουμε και είναι έτοιμα.
TIPS
- Εαν θέλω να τα κάνω νηστίσιμα μπόρω να αντικαταστήσω το αυγο με μία ντομάτα.
- Επίσης μπορώ να προσθέσω και μισή κούπα μπλιγούρι ( αφου το έχω μουσκέψει σε ζεστό νερό για 1 ωρα) έτσι θα γίνει ακόμα πιο υγιεινό
- Τα φαλάφελ μπορείτε να τα φάτε σε σάντουιτς: τορτίγες , φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα , κρεμμύδι , μαρούλι και σος γιαούρτι ( στραγγιστό γιαουρτι, λεμόνι , αλατι , δυόσμο και σκόρδο ) επίσης μπορώ να αντικαταστήσω τη σος γιαούρτι με μια σάλτσα ντομάτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου