Παστα φλωρα ή παστα φρολα




.Το πραγματικό της όνομα δεν είναι πάστα φλώρα, όπως έχει συνηθίσει να την αποκαλεί ο Έλληνας, αλλά πάστα φρόλα.Η πάστα φρόλα έλκει την καταγωγή της από την Ιταλία και είναι μια εκδοχή της λεγόμενης πατ-μπριζέ. Φρόλα σημαίνει θριφτή, δηλαδή ζύμη που όταν ψηθεί τρίβεται εύκολα και δεν είναι στουπέτσι.










ΥΛΙΚΑ
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κιλό μαρμελάδα της επιλογής σας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' ασπρίσει και να αφρατέψει.
  2. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ένα-ένα τα αυγά και ύστερα το κονιάκ.
  3. Ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν και το ξύσμα και ζυμώστε ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά.
  4. Στρώστε τα 2/3 της ζύμης στο σκεύος καλύπτοντας τα τοιχώματα.
  5. Απλώστε επάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη, πλάστε κορδόνια και στολίστε την επιφάνεια.
  6. Ψήστε την τάρτα στους 175 C για 30'-35'.

ΠΗΓΗ :WWW.SINTAGESPAREAS.GR

TIPS
Μπορειτε αν θελετε να μην προσθεσετε το κονιακ ( δεν ειναι απαραιτητο )

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις