Παστα φλωρα ή παστα φρολα
.Το πραγματικό της όνομα δεν είναι πάστα φλώρα, όπως έχει συνηθίσει να την αποκαλεί ο Έλληνας, αλλά πάστα φρόλα.Η πάστα φρόλα έλκει την καταγωγή της από την Ιταλία και είναι μια εκδοχή της λεγόμενης πατ-μπριζέ. Φρόλα σημαίνει θριφτή, δηλαδή ζύμη που όταν ψηθεί τρίβεται εύκολα και δεν είναι στουπέτσι.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κούπα βούτυρο
- 1/3 κούπας ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές κονιάκ
- 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κιλό μαρμελάδα της επιλογής σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' ασπρίσει και να αφρατέψει.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ένα-ένα τα αυγά και ύστερα το κονιάκ.
- Ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν και το ξύσμα και ζυμώστε ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά.
- Στρώστε τα 2/3 της ζύμης στο σκεύος καλύπτοντας τα τοιχώματα.
- Απλώστε επάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη, πλάστε κορδόνια και στολίστε την επιφάνεια.
- Ψήστε την τάρτα στους 175 C για 30'-35'.
ΠΗΓΗ :WWW.SINTAGESPAREAS.GR
TIPS
Μπορειτε αν θελετε να μην προσθεσετε το κονιακ ( δεν ειναι απαραιτητο )
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου