Πιτσα με προσιουτο και σπανακι
Αυτη την πιτσα την δοκιμασα την Χαϊδελβέργη της γερμανιας σε ενα μαγαζι με πολλα ειδη πιτσας
Υλικα
Για το ζυμαρι
- 300 γρ χλιαρο νερο
- 1 κοφτο κουταλακι αλατι
- 1-2 κουταλακια λαδι
- Αλεύρι οσο παρει για να γινει μια σφιχτη ζυμη
- 1 φακελακι μαγια
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ βαζω το χλιαρο νερο , προσθέτουμε τη μαγια, το αλατι , το λαδι και το αλευρι οσο παρει μεχρι να γινει μια σφιχτη ζυμη. Μετα την αφηνω να φουσκωσει μεχρι να διπλασιαστεί σε ογκο και μετα την ανοιγω σε φυλλο . Η ζυμη αρκει για δυο ταψια .
Στην συνεχεια απλωνω τη σαλτσα ντοματας και το σπανακι το οποιο το εχω τσιγαρισει ελαφρα . Μετα προσθετω τη μελιτζανα τη οποια την εχω πλένει και την εχω κοψει σε κοματτακια ,την μελιτζανα μπορειτε να την τηγανισετε αλλα για μα ειναι πιο ελαφρια και υγιεινη η πιτσα σας μπορειτε να τις ψησετε. Επίσης προσθετω το προσιουτο.
Τηνοτσαρελα αν δεν θελετε να λιωσει στο φουρνο προσθεστε την οταν την βγαλετε απο το φουρνο.
Ψηνουμε για 5-7 λεπτα στην αντατη θερμοκρασία και τοποθετω το ταψι στο πατο του φουρνου
TIPS
Το ποθετω το ταψι στον πατο του φουρνου γιατι ετσι η πιτσα μου θα γινει τραγανη
Επισης η γνωμη ειναι πως πρεπει να φησετε τις μελιτζανες και οχι να τις τηγανισετες
Την μοτσαρελα καλο θα ηταν να την προσθέσετε αφου βγαλετε την πιτσα απο τον φουρνο γιατι διαφορετικά θα λιωσει και θα εξαφανιστει
Σε ενα μπολ βαζω το χλιαρο νερο , προσθέτουμε τη μαγια, το αλατι , το λαδι και το αλευρι οσο παρει μεχρι να γινει μια σφιχτη ζυμη. Μετα την αφηνω να φουσκωσει μεχρι να διπλασιαστεί σε ογκο και μετα την ανοιγω σε φυλλο . Η ζυμη αρκει για δυο ταψια .
Στην συνεχεια απλωνω τη σαλτσα ντοματας και το σπανακι το οποιο το εχω τσιγαρισει ελαφρα . Μετα προσθετω τη μελιτζανα τη οποια την εχω πλένει και την εχω κοψει σε κοματτακια ,την μελιτζανα μπορειτε να την τηγανισετε αλλα για μα ειναι πιο ελαφρια και υγιεινη η πιτσα σας μπορειτε να τις ψησετε. Επίσης προσθετω το προσιουτο.
Τηνοτσαρελα αν δεν θελετε να λιωσει στο φουρνο προσθεστε την οταν την βγαλετε απο το φουρνο.
Ψηνουμε για 5-7 λεπτα στην αντατη θερμοκρασία και τοποθετω το ταψι στο πατο του φουρνου
TIPS
Το ποθετω το ταψι στον πατο του φουρνου γιατι ετσι η πιτσα μου θα γινει τραγανη
Επισης η γνωμη ειναι πως πρεπει να φησετε τις μελιτζανες και οχι να τις τηγανισετες
Την μοτσαρελα καλο θα ηταν να την προσθέσετε αφου βγαλετε την πιτσα απο τον φουρνο γιατι διαφορετικά θα λιωσει και θα εξαφανιστει
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου