Ζουμερη πιτσα με κολοκύθι
Αυτη την πιτσα την δοκιμασα στην φλωρεντια της ιταλιας απο μια γιαγια η οποια πουλούσε τουλαχιστον 20 -25 διαφορετικες πίτσες !!
Υλικα
Για το ζυμαρι
- 300 γρ χλιαρο νερο
- 1 κοφτο κουταλακι αλατι
- 1-2 κουταλακια λαδι
- Αλεύρι οσο παρει για να γινει μια σφιχτη ζυμη
- 1 φακελακι μαγια
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ βαζω το χλιαρο νερο , προσθέτουμε τη μαγια, το αλατι , το λαδι και το αλευρι οσο παρει μεχρι να γινει μια σφιχτη ζυμη. Μετα την αφηνω να φουσκωσει μεχρι να διπλασιαστεί σε ογκο και μετα την ανοιγω σε φυλλο . Η ζυμη αρκει για δυο ταψια .
Μετα απλωνω τη σαλτσα ντοματα στη ζυμη και προσθέτω απο πανω κρεμμυδι ψιλοκομμενο, κασερι, τριμμενη φετα και το κολοκύθι ( το οποιο το πλενω και το κοβω σε λεπτες φετες στο τριφτη ή με αυτο που καθαριζουμε τα καροτα τα αγγγουρια και μετα το βαζω σε ενα μπολ αλατιπιπερωνω και ριχνω λιγο λαδθ και ανακατεύω) .Επισης μπορω να προσθεσω απο πανω φρεσκια ντοματα κομμενη σε κυβους
Ψηνω στην ανωτατη θερμοκρασια του φούρνου και τοποθετω το ταψι στο πάτο του φούρνου και ψηνω για περιπου 5-7 λεπτα
.
TIPS
Για μια τραγανη πιτσα τοποθετηστε το ταψι στο πατο του φούρνου
Ψηνω στην ανωτατη θερμοκρασια του φούρνου και τοποθετω το ταψι στο πάτο του φούρνου και ψηνω για περιπου 5-7 λεπτα
.
TIPS
Για μια τραγανη πιτσα τοποθετηστε το ταψι στο πατο του φούρνου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου