Πιτσα με τηγανιτες πατατες και λουκανικα
Αυτη την πιτσα την δοκιμασα στην φλωρεντια της ιταλιας σε ενα μαγαζι που ειχε τουλαχιστον 20 ειδη πιτσας
Υλικα
Για τη ζυμη
- 300 γρ χλιαρο νερο
- 1 κοφτο κουταλακι αλατι
- 1-2 κουταλακια λαδι
- Αλεύρι οσο παρει για να γινει μια σφιχτη ζυμη
- 1 φακελακι μαγια
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ βαζω το χλιαρο νερο , προσθέτουμε τη μαγια, το αλατι , το λαδι και το αλευρι οσο παρει μεχρι να γινει μια σφιχτη ζυμη. Μετα την αφηνω να φουσκωσει μεχρι να διπλασιαστεί σε ογκο και μετα την ανοιγω σε φυλλο . Η ζυμη αρκει για δυο ταψια .
Μετα περνω ενα πακετο λουκανικα και τα βραζω και στην συνεχεια καθαριζω και τηγανιζω μια τηγανια πατατες .
Στην συνεχεια απλωνω τη σαλτσα ντοματα και το κασερι πανω στη ζυμη και μετα προσθετω απο πανω και τις πατατες με τα λουκανικα
Ψηνω στο πατο του φουρνου στην ανωτατη θερμοκρασια για 5 λεπτα
TIPS
Τοποθετούμε το ταψι στον πατο του φουρνου γιατι ετσι η πιτσα μας θα γινει τραγανη
Σε ενα μπολ βαζω το χλιαρο νερο , προσθέτουμε τη μαγια, το αλατι , το λαδι και το αλευρι οσο παρει μεχρι να γινει μια σφιχτη ζυμη. Μετα την αφηνω να φουσκωσει μεχρι να διπλασιαστεί σε ογκο και μετα την ανοιγω σε φυλλο . Η ζυμη αρκει για δυο ταψια .
Μετα περνω ενα πακετο λουκανικα και τα βραζω και στην συνεχεια καθαριζω και τηγανιζω μια τηγανια πατατες .
Στην συνεχεια απλωνω τη σαλτσα ντοματα και το κασερι πανω στη ζυμη και μετα προσθετω απο πανω και τις πατατες με τα λουκανικα
Ψηνω στο πατο του φουρνου στην ανωτατη θερμοκρασια για 5 λεπτα
TIPS
Τοποθετούμε το ταψι στον πατο του φουρνου γιατι ετσι η πιτσα μας θα γινει τραγανη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου