Cupcake με philadelphia και καραμελα με αμύγδαλα
Για τα cupcakes
- 250 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 300 γρ. αλεύρι
- 10 γρ. μπέικιν
- 180 γρ. γάλα
- σταγονες σοκολατας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη βάση, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, σε δυνατή ταχύτητα, έως ότου να γίνουν μια απαλή κρέμα.
- Ύστερα, χτυπώντας σε μεσαία ταχύτητα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν!
- Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας ( τις οποίες τις λιώνετε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το γάλα) ανακατεύοντας συνεχώς.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε καραμελόχαρτα και έπειτα σε φόρμες για muffins ή στη ειδική θήκη για muffins.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,στον αέρα για 15-20λεπτά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΜΕ PHILADELRHIA
YLIKA
- μια philadelphia
- λίγη αχνη ζάχαρη
Αρχικά βάζουμε την philadelphia και την αχνη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά .Μετά με ένα κουτάλι προσπάθήστε να δημιουργήστε μπάλες και βάλτε σε μία λαδόκολλα και στην συνέχεια στο ψυγείο για να κρυώσουν.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΈΛΑ ΜΕ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
ΥΛΙΚΑ
- 2 μεγάλες κουταλιές ζάχαρη
- ψημένα αμυγδαλα ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη και ανακατέυετε συνέχεια μέχρι να γίνει καραμέλα .Μετά ρίξτε την καραμέλα σε μία λαδόκολα που εχετε τοποθετήσει πάνω σε ένα ταψί ή ένα πιάτο . Απλώστε την καραμέλα και ρίξτε από πάνω τα αμύγδαλα. Τέλος βάλτε το στο ψυγείο για να παγώσει η καραμέλα .
ΣΤΥΣΙΜΟ
Αρχικά πέρνουμε ένα cupcake και το βάζουμε ένα πιάτο .Στην συνέχεια βγάζουμε την philadelphia από την καταψυξη και τοποθετούμε μια μπάλα philadelphia πάνω στο cupcake . Τέλος βγάζουμε την καραμέλα από το ψυγείο και την σπάμε με τα χέρια στο μέγεθος που θέλουμε και τοποθετούμε την καραμέλα πάνω στην philadelphia
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ !!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου