Lemon pie στο ποτηρι









  • Για τη βάση
  • 250 γρ μπισκοτα αλεσμενα στο μπλεντερ
  • 80 γρ βουτυρο λιωμενο 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε ενα μπολ βαζουμε τα μπισκοτα και το βουτυρο κσι ανακατευουμε πολυ καλα μεχρι να ομογενοποιηθει. Μετα με ενα κουταλι βαζουμε στη βαση σπο το ποτηρι λιγο σπο υο μειγμα με τα μπισκοτα , το παταμε με το κουταλι και το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ 
  1 1/2 φλιτζανι τσαγιου ζαχαρη 
4 κοφτες κουταλιες δουπας κορν φλαουρ 
4 κοφτες κουταλιες σουπας αλευρι 
Ελαχιστο αλατι 
4 κροκους αυγων
6 κουταλιες σουπας χυμο λεμονιου 
Ξυσμα απο ενα λεμονι
Λιγο φρεσκο βουτυρο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμυγνυετε 1 1/2 φλιτζανι τσαγιου ζαχαρη ,το κορν φλαουρ , το αλευρι, και το αλατι. Προσθεστε το νερο και βραστε το μιγμα σε μετρια φωτια  για 1 λεπτο ενω το ανακατευετε συχνα.
Χτυπατε τους κροκους και ριχνετε μεσα στους κροκους λιγες κουταλιες απο την κρεμα. .Μετα τους ριχνετε στην υπολοιπη κρεμα και ανακατευετε σε σιγανη φωτια για 5 λεπτα. Την βγαζετε απο τη φωτια και προσθετετε το χυμο λεμονιου και το ξυσμα και το βουτυρο. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ 

 4 ασπραδια αυγων 
6-8 κοφτες κουταλιες ζαχαρη 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
 Χτυπαμε τα ασπραδια των αυγων μεψρι να γινουν μαρεγκα. Προσθετετε σιγα σιγα τη ζαχαρη  και ειναι ετοιμη

TIPS

  • Το μπισκοτο βαλτε στο ψυγειο να παγωσει αλλιως μην βαλετε απι πανω την κρεμα 
  • Μολις ετοιμασετε την κρεμα βαλτε την στο ψυγειο να παγωσει  γιατι αν την βαλετε ζεστη πανω απο το μπισκοτο θα διαλυθει.
  • Προσοχη με την μαρεγκα να μην φυγει ο αερας γιατι αλλιως θα  χαλασει.
  • Μπορειτε να βαλετε την μαρεγκα πανω απο την κρεμα με ενα κορνε για να ειναι πιο ωραιο εμφανισιακα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις