Ευκολο ψωμι χωρις ζυμωμα
Είναι εύκολο , είναι γρήγορο , είναι νόστιμο ένα λαχταριστό ψωμί που θα σας ξετρελάνει !!
ΥΛΙΚΑ
- ( για 1 φραντζόλα )
- 500 γρ. Μαύρο αλεύρι
- 4γρ.μαγιά ξερή (1/2φακελακι)
- 420ml νερό ,χλιαρό
- 2 κουτ.γλυκού κοφτό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι , τη μαγιά και το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη ( που κολλάει στα χέρια ) . Στο τέλος προσθέτω και ένα φλιτζανάκι λάδι. Λαδώνω μια φόρμα του κέικ μακρόστενη ,προσθέτω τη ζύμη και ρίχνω από πάνω λίγο λάδι ,χοντρό αλάτι και λίγη ρίγανη. Το αφήνω να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Το ψήνω για 30 -35 λεπτά στους 200 βαθμούς
Το ψωμί είναι τραγανό απ έξω και μαλακό από μέσα επίσης διατηρείται φρέσκο για 3 μέρες
TIPS
- Μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο ψωμί τυρί φέτα , κασέρι , κόκκινη πιπεριά ή διαφορά αρωματικά όπως δεντρολίβανο και θυμάρι έτσι η γεύση του θα απογειωθεί
- Μπορείτε να το φάτε με ένα κομμάτι τυρί φέτα , λίγο λάδι και ρίγανη ή με ένα ντιπ κόκκινης πιπεριάς ( μπορείτε να βρείτε τη συνταγή στην κατηγορία σος / ντιπ του blog μου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου