Καραμελωμένα μήλα
Ένα ωραίο λαχταριστό γλυκάκι που θα σας κάνει να χαλάσετε τη διαιτά σας.
ΥΛΙΚΑ
- 2 μεγάλα μήλα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη
- μισή κούπα γάλα εβαπορέ
- 1 κούπα αλεύρι
- 3/4 κο'υπα νερό
- λίγη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα
Αρχικά αφού έχουμε κοψει τα μήλα σε ροδέλες τα βάζουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτί για να φύγουν τα πολλά υγρά. Μετά ανοίγουμε το μάτι και σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη , και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να καραμελώσει. Όταν καραμελώσει ρίξτε σιγά σιγά το γάλα και ανακατέυεται πολύ γρήγορα , όταν γίνει ένα πηχτό μείγμα σημαίνει ότι η καραμέλα μας είναι έτοιμη . Στην συνέχεια πέρνουμε τα μήλα μας και τα βουτάμε μέσα στην καραμέλα ,τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η καραμέλα. Ετοιμάζουμε το χυλό , σε ένα μπολ βάζουμε το αλέυρι και προσθέτουμε το νερό καθως ανακατεύουμε προσεκτικά. Όταν παγώσει η καραμέλα τα βγάζουμε από τη κατάψυξη και τα βουτάμε μέσα στο χυλό. Ανάβουμε το μάτι και βάζουμε πάνω ένα κατσαρολάκι με σπορέλαιο. Όταν κάψει καλά το λάδι αρχίζουμε να τηγανίζουμε τα μήλα μας. Τέλος τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και λίγη καραμέλα.
TIPS
- τα μήλα μπορείτε να τα αφήσετε και με την φλούδα , αλλά αν δεν την θέλετε μπορείτε να την καθαρίσετε
- Προσοχή ! η καραμέλα πρέπει να γίνει πηχτή για αυτό προσέξτε τις αναλογίες
- Προσοχή!ο χυλός σας πρέπει να είναι πηχτός ( αν δείτε ότι γίνεται πολύ αραιός τότε προσθέστε λίγο αλεύρι)
- Επίσης αφήστε το λάδι να κάψει καλά γιατί αλλιώς ο χυλός θα διαλυθεί και δεν θα είναι τραγανά από έξω.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου