Blueberry bread
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 125 γρ αλεύρι (για ολες τις χρησεις :
- 125 γρ ζάχαρη
- 125 γρ βούτυρο (μαλακό /σε θερμοκρασία δωματίου)
- 2 -3 πρέζες κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κρόκο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 κουπα βατομουρα
2κ.σ. ζαχαρη
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Αρχικα κανουμε τη γεμιση . Προσθέτουμε σε κατσαρολακι τα βατόμουρα τη ζαχαρη και λιγο νερο. Ανακατεύουμε συνεχεια και μολις αρχιζει να βραζει το αποσύρουμε απο το ματι. Μετα χτυπαμε το αλεύρι,τη ζαχαρη και το αλατι και στην συνεχεια προσθέτουμε το βούτυρο κομμενο σε κυβακια.Τα χτυπαμε μεχρι να γινουν μια μαλακη και ευπλαστη ζύμη.Μετα με ενα πλαστη ανοιγουμε τη ζυμη σε σχημα παραλληλόγραμμο. Αφηνουμε ενα κενο στη μεση περιπου 4-5εκ. και κοβουμε τις ακρες σε λεπτες λοριδες. Στη μεση προσθέτουμε τη γεμιση και σκεπάζουμε με τις λοριδες (περναμε τη μια λοριδα πανω απο την αλλη σταυρωτά). Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο γθα 35-45λεπτα στους 170 βαθμους.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου