pljeskavica το σερβικο μπεργκερ
Η pljeskavica ανηκει στην παραδοσιακη σερβικη κουζινα. Ειναι ενα μειγμα απο χοιρινο και μοσχαρισιο κιμα. Στην σερβια δεν το σερβιρουν μεσα σε σάντουιτς αλλα με λιγη κετσαπ και ψιλοκομμενο κρεμμύδι
Υλικά για 4 μερίδες:
400γρ μοσχαρίσιος κιμάς
400γρ χοιρινός κιμάς (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αρνίσιος κιμάς)
120γρ ψιλοκομμένο καυτερό πιπέρι
αλάτι
10γρ ψιλοκομμένο σκόρδο
40γρ λάδι
Εκτέλεση: Πλάθετε τον κιμά και τον ανακατεύετε με το αλάτι, τα μπαχαρικά και αφήνετε το μείγμα για 20 λεπτά. Σχηματίστε το μπιφτέκι στο μέγεθος της παλάμης σας. Ψήστε στο barbeque για 8-10 λεπτά ή τηγανιστε τα.
TIPS
Μπορειτε να το φατε μεσα μεσα σε σάντουιτς ή να το συνοδεψετε με σαλατα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου