μαλακα μπισκοτα σοκολατας (που κανεις δεν μπορει να αντισταθει )


Τα λατευω αυτα τα μπισκότα , είναι τόσο νόστιμα . Τα εφτιαξα εχθές το βράδυ και σήμερα το πρωί δεν υπήρχε τίποτα . Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι . Πιστέψτε με κανένας δεν θα  μπορέσει να αντισταθεί!!!
Ο ιδανικός τρόπος για να τα φάτε είναι νατ τα βουτήξετε μέσα σε γάλα !!!







ΥΛΙΚΑ
270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 220 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κρόκο από μεγάλο αυγό
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμετο φούρνο στους 160 C στον αέρα για να ψήσουμε τα μπισκότα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα.
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα.
Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.  Αδειάζουμε το ζεστο βούτυρο σε ενα γυάλινο σκεύος. Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε  με μίξερ χειρός για να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαρη και να κρυώσει καλά.
Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο πάντα χτυπώντας με το μίξερ  μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3-4 λεπτά.
Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κι ανακατεύουμε′. Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας .
Με ένα κουτάλι περνουμε στα χερια μας λίγη ζύμη και πλαθουμε μικρές μπαλίτσες  στη λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσα (απλώνουν στο ψήσιμο). Ψήνουμε για περίπου 15′ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες αλλά η μέση να παραμείνει μαλακή.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις