Μελιτζάνα αλα κρεμ
Ένα απολαυστικό , γρήγορο και ελαφρύ φαγητό που θα νοστιμήσει τη μέρα σας !!!
ΥΛΙΚΑ
4-3 μελιτζάνες (φλάσκες κατά προτίμηση)
5-6 φέτες μπέικον
300-400γρ. τυρί γκούντα
1 κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι του καφέ νερό
Λίγη τριμμένη φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Ξερό βασιλικό ή ρίγανη
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κόβω τις μελιτζάνες,τις αλατίζω και τις αφήνω για 15 λεπτά ,τις ξεπλένω και τις πιέζω ελαφρά για να φύγουν τα υγρά. Μετά τις βάζω σε ένα βαθύ μπολ και Ρίχνω λίγο λάδι , ανακατεύω για πάει παντου. Τοποθετω σε ενα ταψι στο γκριλ , τις αφήνω να ροδίσουν ελαφρά και τις γυρίζω από την άλλη. Στρωνω τις μισές μελιτζάνες σε ένα πιρεξ από πάνω προσθέτω το μισό μπέικον κομμενο σε κομματάκια, τη μισή γκούντα και τη φέτα , πασπαλίζω με τα αρωματικά και επαναλαμβάνω την ίδια στρώση για μια ακόμα φορά. Ρίχνω από πάνω την κρέμα γάλακτος και προσθέτω το φλιτζάνι με το νερό . Σκεπάζω το πιρεξ με ένα αλουμινόχαρτο και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα .
Καλή απόλαυση των υπέροχων αυτών γεύσεων.
Συνοδεύεται τέλεια με μία πράσινη σαλάτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου