Ιταλικη μαρεγκα με καραμελωμένα αμύγδαλα
Μία απολαυστική και κρεμώδης μαρέγκα που συνδυάζεται άψογα με τα καραμελωμένα αμύγδαλα
ΥΛΙΚΑ
Για την μαρέγκα
- 250 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. νερό
- 115 γρ. ασπράδια αυγών
- 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
- αλάτι
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΈΝΑ ΑΜΎΓΔΑΛΑ
2-3 κ.σ.ζαχαρη
1/2 φλιτζανι αμύγδαλα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Για την μαρέγκα
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε 170 γρ. ζάχαρη και το νερό και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να φτάσει το μείγμα τους 116⁰C.
Στο μεταξύ, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια, λίγο αλάτι και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Σταδιακά προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να στέκεται η μαρέγκα.
Όταν το σιρόπι φτάσει τους 116⁰C, το προσθέτουμε στη μαρέγκα με αργή, σταθερή ροή, συνεχίζοντας τη λειτουργία του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.
Ανεβάζουμε την ταχύτητα μέχρι να σταθεί πάλι η μαρέγκα.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει εντελώς
Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
Σε ενα κατσαρόλα βαζουμε τη ζαχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει , Ρίχνουμε τη καραμέλα σε μια λαδόκολλα προσθέτουμε απο πάνω τα αμύγδαλα και αφήνουμε να κρυώσει. Μετα σπάμε τη καραμέλα και τη βάζουμε στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα στην μαρέγκα ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
TIPS
Μην κάνετε σκόνη τα αμύγδαλα στο μπλέντερ χτυπήστε τα ελαφρά έτσι ώστε να τα νιώθετε όταν θα τα φάτε ..
ΠΗΓΗ :yiannislucacos.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου