Cupcakes με γλασο σοκολάτας
Λαχταριστα και αφρατα cupcakes με σταγονες κουβερτουρες και γλασο σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 3 κ.σ. γεμάτες κακάο
- 1/2 φλ. τσαγ. βούτυρο λιωμένο-κρύο
- 1 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 πακετο σταγονες σοκολάτας
Για το γλάσο
- 100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
1. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο. Κάνουμε λακκουβίτσα στη μέση, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα και τις σταγονες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά (όχι πολλή ώρα).
2. Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 3/4, τις βάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε αέρα, στην τελευταία σχάρα, για 18΄-20΄ στους 170οC. Aφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν.
3. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι το γλάσο να γίνει χλιαρό.
ΠΗΓΗ : www.argiro.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου