Ζουμερα και λαχταριστα κοχυλια γεμιστα με κιμα !!
Σήμερα το blog μου κλείνει 3 μήνες λειτουργίας
Είμαι πολύ χαρούμενη και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που διαβάζετε τις συνταγές μου και επισκέπτεστε το blog μου !!!
Για αυτό το λόγο αποφάσισα να γιορτάσουμε με ενα πιάτο απο ζουμερά και λαχταριστά κοχύλια γεμιστά με κιμά!!!
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο μεγάλα κοχύλι ή σαλιγκάρια
- 600 -700γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 100γρ. Κεφαλοτύρι
- Αλατι πιπέρι
- 2-3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
- Βρασμένη σάλτσα ντομάτα ( ελαιόλαδο , αλάτι , πιπέρι )
- Έξτρα κεφαλοτύρι για το τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά τσιγαρίζω το κρεμμύδι με το κιμά και στη συνέχεια σβήνω με ενα ποτήρι νερό ή κρασί , χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να βράσει 15 -20 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά , προσθέτω το αλάτι , το πιπέρι , το κεφαλοτύρι , τη φρυγανιά και τα ανακατεύω όλα μαζί. Έπειτα βράζω για 5 λεπτά τα μακαρόνια και τα ξεπλένω με κρύο νερό , τα γεμίζω με τη γέμιση , τα τοποθετώ σε ενα πυρεξ και περιχύνω τη σάλτσα ( προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε διάφορα αρωματικά όπως ρίγανη , μαϊντανό, βασιλικό ή θυμάρι ) .Σκεπάζω το πυρεξ με ένα αλουμινόχαρτο . Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτα. Μετά βγάζω το αλουμινόχαρτο , πασπαλίζω με κεφαλοτύρι και είτε συνεχίζω το ψήσιμο για λίγα ακόμα λεπτά ( για να πάρει χρώμα το κεφαλοτύρι ) ειτε σερβίρω και απολαμβάνω.
ΤIPS
- Μπορείτε να συνοδεύσετε τα μακαρόνια σας με μια σος με τυρί φέτα ( μπορείτε να βρείτε τη συνταγή στην κατηγορία σος / ντιπ του blog μου
Σας ευχαριστω που διαβαζετε τις συνταγες μου !!!!!
ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ,ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ..