ελληνικο τσισκεικ με γιαουρτι
'Ενα δροσερό και νόστιμο τσισκείκ αλα ελληνικά με γεύση γιαούρτι !!
ΥΛΙΚΑ
- 125 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 125 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 αυγό
- 250 γρ. αλεύρι
Αρχικά χτυπάμε το βούτυρο για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε την ζάχαρη και το αυγό . Αφού τα χτυπήσουμε καλά προσθέτουμε το αλεύρι και την βανίλια. Στην συνέχεια απλώνουμε την ζύμη στην φόρμα και στα τοιχώματα της.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
- 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
- 3 αυγά
- 3 βανίλιες
- 1 πουτίγκα βανίλια ( το φακελάκι )
- 250 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τον αυγοδαρτη. Στην συνέχεια ρίχνουμε τη γέμιση στην φόρμα με την ζυμη .
ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΟΥΣ 170 - 175 ΒΑΘΜΟΥΣ
TIPS
- Εάν δεν θέλετε να πάρει χρώμα από πάνω μπορείτε να το σκεπάσετε με ένα αλουμινόχαρτο καθ' όλη την διάρκεια του ψησίματος.
- Επίσης το αφήνετε να κρυώσει τελείως και μετά το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει ( δεν θα δοκιμάσετε από το γλυκό ποτέ πριν το βάλετε στο ψυγείο)
- Όταν βγει από τον φούρνο πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη με αποτέλεσμα να γυαλίζει και να είναι πιο όμορφο εμφανισιακά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου