ελληνικο τσισκεικ με γιαουρτι

                    

                      'Ενα δροσερό και νόστιμο τσισκείκ αλα ελληνικά  με γεύση γιαούρτι !!





ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό
  • 250  γρ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά χτυπάμε  το βούτυρο για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε  την ζάχαρη και το αυγό . Αφού τα χτυπήσουμε καλά προσθέτουμε  το αλεύρι και την βανίλια. Στην συνέχεια απλώνουμε την ζύμη στην  φόρμα  και στα τοιχώματα της.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 3 βανίλιες
  • 1 πουτίγκα βανίλια ( το φακελάκι )
  • 250 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  Αρχικά προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τον αυγοδαρτη. Στην συνέχεια ρίχνουμε τη γέμιση στην φόρμα με την ζυμη .



ΨΗΝΟΥΜΕ  ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΟΥΣ 170 - 175 ΒΑΘΜΟΥΣ

TIPS
  • Εάν δεν θέλετε να πάρει χρώμα από πάνω μπορείτε να το σκεπάσετε με ένα αλουμινόχαρτο καθ' όλη την διάρκεια του ψησίματος.
  • Επίσης το αφήνετε να κρυώσει τελείως και μετά το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει ( δεν θα δοκιμάσετε από το γλυκό ποτέ πριν το βάλετε στο ψυγείο)
  • Όταν βγει από τον φούρνο πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη με αποτέλεσμα να γυαλίζει και να είναι πιο όμορφο εμφανισιακά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις