Πιτσα - κεικ
Ενα αφράτο κεικ με γέμιση πίτσας , που θα ξετρελάνει ολη την οικογένεια
ΥΛΙΚΑ
- Για τη ζύμη
- 200 ml. Νερό
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 κ.γ. Αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Αλεύρι ( όσο πάρει για να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 200 -300 γρ. Κοτόπουλο βρασμένο ( κομμενο σε κομματάκια)
- 4 -5 φέτες μπέικον ( ψιλοκομμένο)
- 4-5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ( ψιλοκομμένη )
- 1 κόκκινη πιπερια ( ψιλοκομμένη)
- 200 γρ. Γκουντα (κομμένη σε κομματάκια)
- 200 γρ. Ρεγκατο ( ψιλοκομμένο)
- Λίγο μανούρι
- Λίγο κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα για του κεικ
- 200 -300 γρ. Σάλτσα ντομάτα για πιτσα ή κετσαπ
- 2 κ.σ. μαγιονεζα
- 1φλιτζανακι ελαιόλαδο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Αρχικά ετοιμάζω το ζυμάρι , ανακατεύω το χλιαρό νερό, ζάχαρη ,αλάτι μαζι με όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αφήνω να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ Ρίχνω όλα τα υλικά της γέμισης. Πλάθω τη ζύμη σε ένα κορδόνι, τη κοβω σε μπουκίτσες και τα ρίχνω μέσα στη γέμιση και ανακατεύω μαλακά. Το ψήνω σε μία στρογγυλή αντικολλητική φόρμα του κεικ για 20 -25 λεπτά στους 180 βαθμούς αφού πρώτα το πασπαλίσω με κεφαλοτύρι.
TIPS
- Καλό θα ήταν η φόρμα του κεικ να είναι αποσπώμενη
- Συνοδεύεται τέλεια με ένα ποτήρι μπύρα και ενα ντιπ με μαγιονέζα και κετσαπ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου