ψαρονεφρι με κρουστα αμυγδαλου και αρωμα ουζου.
Ζουμερό ψαρονέφρι παναρισμένο με τραγανή κρούστα αμύγδαλου και αρώμα ούζου.
Απλά απολαυστικό !!!
ΥΛΙΚΑ
- ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
- 1 ψαρονέφρι
- 10 -15 αμύγδαλα ψημένα και αλεσμένα στο μπλεντερ
- τριμμένη φρυγανιά και αλέυρι για το πανάρισμα
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. ούζο με γλυκάνισο
- αλάτι και πιπέρι
- 1 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο ή ένα κύβο ή ένα φλιτζ. νερό
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- θυμάρι ή ρίγανη
- 1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά ρίχνω πιπέρι πάνω στο ψαρονέφρι , στη συνέχεια το αλευρώνω. Χτυπάω το αυγό ελαφρά μαζι με το ούζο , βάζω το ψαρονεφρι μέσα στο αυγό και μετά το περνάω από το μείγμα της φρυγανιάς και του αμύγδαλου. Το τηγανίζω σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Αποσύρω από τη φωτιά , το βάζω σε ένα ξύλο κοπής και το αφήνω να ξεκουραστεί για 2- 3 λεπτά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβω σε φέτες περίπου 1,5 εκ. Τηγανίζω το φαρονέφρι 2 λεπτά από κάθε πλευρά και ρίχνω το αλάτι. Μόλις κάνω και το τελευταίο γύρισμα σβήνω και με τα υλικά της σάλτσας και συνεχίζω το βράσιμο για 2-3 λεπτά ακόμη. Στο τέλος προσθέτω και το βούτυρο . Σερβίρω με ρύζι , μακαρόνια ή πράσινη σαλάτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου