γουβετσι με κεφτεδακια με γευση χωριατικο λουκανικο
Απολαυστικό οικογενειακό φαγητό !!!
ΥΛΙΚΑ
- για 4 -6 άτομα
- 600 γρ. χοιρινό κιμά
- 1 μικρό πράσο
- 1 κρεμμύδι
- 2 φέτες μουσκεμένο ψωμί
- 1 αυγό
- 2 κ.γ. κύμινο
- πιπέρι
- αλάτι
Αρχικά ψιλοκόβουμε το πράσο ή το βάζω στο μπλεντερ μαζί με το κρεμμύδι και λίγο νερό. Εάν θέλω το μαρένω στο τηγάνι με λίγο νερο αλλιώς το ανακατεύω με το κιμά και τα υπόλοιπα υλικά. Τα πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες και τα τηγανίζω.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΒΕΤΣΙ
- μισό κιλό κριθαράκι
- 2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ ή αντιστοιχη ποσότητα σε φρέσκια σάλτσα.
- το στραγγισμένο λάδι από τα τηγανισμένα κεφτεδάκια
- τυρι φέτα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω το κριθαράκι για 7 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τοξεπλένω και το σουρώνω , το βάζω σε ένα πυρεξ και ρίχνω βούτυρο και λάδι. Φτιάνω τη σάλτσα με το λάδι από τα κεφτεδάκια αλατοπιπερόνω και σιγοβράζω για 10 -15 λεπτά. Ρίχνω τη σάλτσα πάνω από το κριθαράκι , απλώνω τα κεφτεδάκια πάνω από τα κεφτεδάκια , πασπαλίζω με τα κομματάκια της φέτας . Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η φέτα , περίπου 10 -15 λεπτά.
TIPS
Με αυτό τον τρόπο μαγειρέματος δεν λασπώνει το κριθαράκι και τρώγεται τέλεια και την επόμενη μέρα.
συνοδεύετε τέλεια με μία σος γιαουρτιού την οποία μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία σος / ντιπ του blog μου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου