ΤΟΥΡΤΑ ΚΟΚ ALL TIME CLASSIC
ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
- 2 φλιτζ. αλεύρι
- 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 3/4 φλιτζ. λιωμένο βούτυρο
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα γιαούρτι ( γεμίζω το υπολοιπο ποτήρι με νερό )
- 1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. σόδα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 μανταρίνι
- 2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι , με το μπείκιν , τη σόδα και το αλάτι . Σε ένα άλλο μπολ βάζω όλα τα υγρά υλικά , προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω με τον αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτω το αλεύρι , το ξυσμα από το λεμόνι και το μανταρίνι και ανακατεύω με μία σπάτουλα. Το μείγμα γίνεται πηχτό. Βουτυρώνω και αλευρώνω μία στρογγυλή φόρμα των 25 εκ. , ρίχνω μέσα το μείγμα και το απλώνω με τη βοήθεια της σπάτουλας. ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά και ελέγχω με μία οδοντογλιφίδα. Βγάζω το παντεσπάνι από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει πάρα πολύ καλά. Αφού κρυώσει το κόβω στην μέση και απλώνω με μία σπάτουλα την κρέμα . Μετά σκεπάζω με το υπόλοιπο παντεσπανι. Ετοιμάζω την γκανάζ..
Με ένα πινελάκι ή με ένα κουτάλι απλώνω τη σοκολάτα πάνω από το παντεσπάνι . Το βάζω στο ψυγείο για να παγώσει και απολαμβάνω ....
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:Χτυπάω ένα φακελάκι γιώτης ( κρέμα ζαχαροπλαστικής ) με γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες . Το ξέρω πως θα μπορούσα να σας δώσω μία συνταγη για να φτιάξετε τη δική σας κρέμα αλλά το ξέρω πως ο χρόνος είναι περιορισμένος
ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ :
Λιώνω μια σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί για να μην κολλήσει με ένα φλιτζανάκι του καφέ γάλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου