ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΟΥΡΣΙ



                                                      Ένας χειμωνιάτικος μεζές !!!

   

ΥΛΙΚΑ
  • μισό φλιτζ. άσπρο ξύδι
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 2 κ.γ. αλάτι 
  • 800γρ. μανιτάρια 
  • αρωματικά της αρεσκείας σας ( θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη )
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
  • 1/2 μαύρο πιπέρι τριμμένο
  • 1 1/2 φλιτζ. λάδι ζεστό 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το ξύδι , το νερό και το αλάτι μέχρι να κάψει χωρίς να βράσει . Προσθέστε τα μανιτάρια και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα για 5 λεπτά. Στραγγίστε και πετάξτε το νερό. Ανακατέψτε τα μανιτάρια με το σκόρδο , τα αρωματικά και το πιπέρι σε ένα μπολ. Ρίξτε το λάδι προσεκτικά. Βάλτε τα μανιτάρια σε ένα αποστειρωμένο βάζο και προσθέστε το λάδι μέχρι να σκεπαστούν τα μανιτάρια αφήνοντας όμως   1 εκ. κενό . Κλείστε το βάζο όσο είναι ζεστά.
Διατηρούνται στο ψυγείο για 3 μήνες .
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κάνετε τουρσί και άλλα λαχανικά όπως μελιτζάνες , πιπεριές κ.τ.λ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις