ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΓΑΥΡΟΣ
Ιδανικός μεζές για ούζο !!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 -4 ΑΤΟΜΑ
- μισό κιλό γαύρο ( καθαρισμένο )
- 2 μεγάλες ντομάτες ( ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια )
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ( κομμένες σε φέτες)
- λάδι
- ρίγανη
- 2 κουτ. σ. ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
Αλατίζω ,αλευρώνω το γαύρο , τον τηγανίζω και τον αφήνω σε ένα πιάτο με ένα χαρτι για να απορροφηθεί το λάδι.Στην συνέχεια τα τοποθετώ σε ένα πυρέξ.Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνω το λάδι, τσιγαρίζω τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά ( εάν θέλω μπορώ να προσθέσω λίγο νεράκι για να μαλακώσουν γρηγορότερα ). Μετά προσθέτω τις ντομάτες με τα υγρά τους , αλατοπιπερώνω , προσθέτω το ξύδι . Αποσύρω από τη φωτιά και περιχύνω τη σάλτσα πάνω από τα ψάρια .
TIPS
- για να απολαύσω τα ψαράκια μου θα πρέπει να περιμένω για 2 -3 ώρες μέχρι να μαριναριστούν με τη σαλτσα ή μπορώ να τα φάω και την επόμενη μέρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου