ΚΑΡΑΜΕΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ


Μηλοπιτα σε 3 στρωσεις  που δενουν αρμονικά μεταξύ τους και ξετρελαίνουν όποιο την δοκιμάσει 
  Υπάρχουν πολλές συνταγιές για μηλόπιτα αλλα αυτή πέρνει την πρώτη θέση !!!







ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 αυγά 
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. σόδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 βανίλιες
 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΟΙΣΕΛ
  • 5 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κοφτό κουτ. κανέλα
  • 1 κοφτό κουτ. μπεικιν πάουντερ
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι , με το μπείκιν ,  τη σόδα και το αλάτι . Σε ένα άλλο μπολ βάζω όλα  τα υγρά υλικά , προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω με τον αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω με μία σπάτουλα. Το μείγμα γίνεται πηχτό. Βουτυρώνω και αλευρώνω μία στρογγυλή φόρμα των 25 εκ. , ρίχνω μέσα το μείγμα και το απλώνω με τη βοήθεια της σπάτουλας. Απλώνω τα καραμελωμένα μήλα πάνω από το μείγμα του κεικ και ετοιμάζω το στροισελ.
Ενώνω το αλεύρι με τη ζάχαρη, τη κανέλα , το μπεικιν , προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω με ένα πιρούνι μέχρι να υγρανθεί το αλεύρι ( αλλιώς προσθέτω λίγο ακόμα βούτυρο). Πασπαλίζω τα κομματάκια του στροισελ πάνω απο το κεικ και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35 -40  λεπτά και ελέγχω με μία οδοντογλιφίδα. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη αφού κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ

ΥΛΙΚΑ
  • 3  μέτρια μήλα κομμένα σε κυβάκια 
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. νερό ή κρέμα γάλακτος 
  • 1 κοφτό κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζω την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά . Μόλις αρχίσει η ζάχαρη να πέρνει το χρώμα της καραμέλας ( προσοχή να μην καεί γιατί πικρίζει ) ρίχνω τα κομματάκια του μήλου και ανακατεύω , σβήνω το μάτι . Τα μήλα θα αφήσουν υγρά , μόλις πέσει η θερμοκρασία προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω .



Επέλεξα να σας δώσω αυτή τη συνταγή γιατί είναι ιδιαίτερα εύκολη αφού δεν χρησιμοποιείς μίξερ και εξοικονομέις χρόνο. Το κεικ γίνεται πολύ αφράτο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις