ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Ένα σνακ μεταμορφώνεται σε ένα γευστικό επιδόρπιο υψηλής γαστρονομίας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
- 3 αυγά
- 1 φλ. γάλα
- 2-3 σταγόνες βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 8 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί περίπου 2 εκατοστά η κάθε μια ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπαγκέτα για ωραιότερο σχήμα ,αν χρησιμοποιήσετε μπαγκέτα να υπολογίζετε 4 φετες για τον καθένα )
- λάδι για το τηγάνισμα ( κατα προτίμηση ελαφρή )
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
- 6 γεμάτες κ.σ. ζάχαρη
- 200 ml. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
- 1 γεμάτη κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- κανέλα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνω τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να καραμελώσει ( προσοχη να μην σκουρίνει πολύ γιατί πικρίζει) .Ρίχνω την κρέμα γάλακτος , χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω μέχρι να λιώσει τελείως η καραμέλα. Προσθέτω το βούτυρο , και τοποθετώ μέσα της αυγόφετες , τις γυρίχω και από τις δύο μεριές .Αφήνω λίγα λεπτά μέχρι να ρουφίξει την καραμέλα. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα , κρίμα που εγώ δεν είχα παγωτό γιατί θα ταίριαζε απόλητα. Κάθε μπουκιά ηταν απολαυστικη ,μοναδική
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου