ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ



                  Ένα σνακ μεταμορφώνεται σε ένα γευστικό  επιδόρπιο υψηλής γαστρονομίας



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 3 αυγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 2-3 σταγόνες βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 8 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί περίπου 2 εκατοστά η κάθε μια ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπαγκέτα για ωραιότερο σχήμα ,αν χρησιμοποιήσετε μπαγκέτα να υπολογίζετε 4 φετες για τον καθένα )
  • λάδι για το τηγάνισμα ( κατα προτίμηση ελαφρή )

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
  • 6 γεμάτες κ.σ. ζάχαρη
  • 200 ml. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
  • 1 γεμάτη κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • κανέλα για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνω τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να καραμελώσει ( προσοχη να μην σκουρίνει πολύ γιατί πικρίζει) .Ρίχνω την κρέμα γάλακτος , χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω μέχρι να λιώσει τελείως η καραμέλα. Προσθέτω το βούτυρο , και τοποθετώ μέσα της αυγόφετες , τις γυρίχω και από τις δύο μεριές .Αφήνω λίγα λεπτά μέχρι να ρουφίξει την καραμέλα. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα , κρίμα που εγώ δεν είχα παγωτό γιατί θα ταίριαζε απόλητα. Κάθε μπουκιά ηταν απολαυστικη ,μοναδική

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις