ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ
Ένα αφράτο κεικ με γεύση βατόμουρο
ΥΛΙΚΑ
- 150 - 200 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο ή κατεψυγμένα βατόμουρα
- 2 φλιτζ. αλεύρι
- 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 3/4 φλιτζ. λιωμένο βούτυρο
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα γιαούρτι (γεμίζω το υπόλοιπο ποτήρι με νερό )
- 1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. σόδα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 βανίλιες
- 5 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κοφτό κουτ. κανέλα
- 1 κοφτό κουτ. μπεικιν πάουντερ
Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι , με το μπείκιν , τη σόδα και το αλάτι . Σε ένα άλλο μπολ βάζω όλα τα υγρά υλικά , προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω με τον αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω με μία σπάτουλα. Το μείγμα γίνεται πηχτό. Βουτυρώνω και αλευρώνω μία στρογγυλή φόρμα των 25 εκ. , ρίχνω μέσα το μείγμα και το απλώνω με τη βοήθεια της σπάτουλας. Απλώνω τη μαρμελάδα πάνω από το μείγμα του κεικ και ετοιμάζω το στροισελ.
Ενώνω το αλεύρι με τη ζάχαρη, τη κανέλα , το μπεικιν , προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω με ένα πιρούνι μέχρι να υγρανθεί το αλεύρι ( αλλιώς προσθέτω λίγο ακόμα βούτυρο). Πασπαλίζω τα κομματάκια του στροισελ πάνω απο το κεικ και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40 -45 λεπτά και ελέγχω με μία οδοντογλιφίδα. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη αφού κρυώσει.
Επέλεξα να σας δώσω αυτή τη συνταγή γιατί είναι ιδιαίτερα εύκολη αφού δεν χρησιμοποιείς μίξερ και εξοικονομέις χρόνο. Το κεικ γίνεται πολύ αφράτο.
Η βάση του κεικ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες παραλλαγές για αυτό βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει . Σε λίγες μέρες θα σας δώσω μία άλλη παραλλαγή του ίδιου κεικ με καραμελωμένα μήλα .
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου