ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Είναι μια πιο ελαφριά εκδοχή του φρικασέ, δεδομένου
ότι είναι με κοτόπουλο, αλλά εξ' ίσου νόστιμη.
Υλικά
5 άτομα
- 1 μεγάλο κοτόπουλο τεμαχισμένο σε 10 κομμάτια ή όποιο κομμάτι από το κοτόπουλο προτιμάτε
- 1/4 της κούπας λάδι
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι άνηθο
- 3-4 μαρούλια ίσια ανάλογα το μέγεθός τους
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
- 1 κρόκο αυγού
- Χυμός από 1- 2 λεμόνια
Οδηγίες
- Τσιγαρίζω το κοτόπουλο, προσθέτω 1 ποτήρι νερό και βράζω μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο .
- Προσθέτετε τα μαρούλια χοντροκομμένα .
- Αλατοπιπερώνετε.
- Προσθέτετε τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμύδακια και το βράζετε σκεπασμένο για περίπου μισή ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Όποτε χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζουμάκι .
- Βάζετε σε λίγο κρύο νέρο το αλεύρι και το προσθέτετε αφήνοντας να πάρει μια βράση.
- Φτιάχνετε το αυγολέμονο χτυπώντας τον κρόκο του αυγού με λίγο ζουμί και το προσθέτετε σιγά-σιγά στο φαγητό. Καλή σας όρεξη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου