ΑΦΡΑΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
Υλικά για 4-6 άτομα
- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα - 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- 100 γραμμάρια φέτα ,προαιρετικά ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά ή ψιλοκομμένες ελιές
- 3 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν ή γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό της επιλογής σας
- 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
- 1 αυγό για την γέμιση και 1 αυγό ή λίγο φρέσκο γάλα για να τα αλείψετε να γυαλίσουν
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ βάζω, το γάλα το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και προσθέτω το μίγμα του αλευριού.
2. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, το ζαμπόν ή το αλλαντικό της επιλογής και κάποιο από τα υπόλοιπα υλικά .
3. Μόλις έχουμε μια απαλή κολλώδη ζύμης, βάζουμε κουταλιές από την ζύμη
σε ένα ταψάκι, στρωμένο με χαρτί ψησίματος ή λαδόκολλα.
4. Αλείφουμε με το αυγό ή το γάλα και τα βάζουμε να ψηθούν στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά ώσπου να πάρουν ελαφρώς χρυσό χρώμα.
- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα - 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- 100 γραμμάρια φέτα ,προαιρετικά ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά ή ψιλοκομμένες ελιές
- 3 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν ή γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό της επιλογής σας
- 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
- 1 αυγό για την γέμιση και 1 αυγό ή λίγο φρέσκο γάλα για να τα αλείψετε να γυαλίσουν
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ βάζω, το γάλα το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και προσθέτω το μίγμα του αλευριού.
2. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, το ζαμπόν ή το αλλαντικό της επιλογής και κάποιο από τα υπόλοιπα υλικά .
3. Μόλις έχουμε μια απαλή κολλώδη ζύμης, βάζουμε κουταλιές από την ζύμη
σε ένα ταψάκι, στρωμένο με χαρτί ψησίματος ή λαδόκολλα.
4. Αλείφουμε με το αυγό ή το γάλα και τα βάζουμε να ψηθούν στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά ώσπου να πάρουν ελαφρώς χρυσό χρώμα.
Γίνονται νόστιμα και πολύ αφράτα , δεν χρειάζονται πλάσιμο για
οικονομία χρόνου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου