τεμπελοπιτα απο την ηπειρο
Εύκολη και γρήγορη πιτούλα χωρίς φύλλο !!
Υλικά
- 1 κεσεδάκι (γιαουρτιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1κοφτό κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 2 γιαούρτια στραγγιστά
- 150 - 200 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
- 2/3 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο
- 4 αβγά
- λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλείφουμε το ταψί με λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο
- Ανακατεύουμε μέσα σε μπολ το γιαούρτι,το αλεύρι, το βούτυρο ( δεν το ρίχνω όλο αλλά κρατάω λίγο γιατί θα το χρειαστώ αργότερα ),τα αυγά .
- Αδειάζουμε το παχύρευστο μείγμα στο ταψάκι μας και το στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα και το κεφαλοτύρι, ρίχνω το υπόλοιπο από πάνω .
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 - 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου