τεμπελοπιτα απο την ηπειρο



                                             Εύκολη και γρήγορη πιτούλα χωρίς φύλλο !!





Υλικά
  • 1 κεσεδάκι (γιαουρτιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  •  1κοφτό κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
  • 2 γιαούρτια στραγγιστά
  • 150 - 200 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
  • 2/3 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο
  • 4 αβγά
  • λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αλείφουμε το ταψί  με λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο
  2. Ανακατεύουμε μέσα σε μπολ το γιαούρτι,το αλεύρι, το βούτυρο ( δεν το ρίχνω όλο αλλά κρατάω λίγο γιατί θα το χρειαστώ αργότερα ),τα αυγά .
  3. Αδειάζουμε το παχύρευστο μείγμα στο ταψάκι μας και το στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα και το κεφαλοτύρι, ρίχνω το υπόλοιπο από πάνω .
  4. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 - 30  λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Είναι πολύ νόστιμη μπορείτε να την συνοδέψετε με μία πράσινη σαλάτα , τρώγεται ζεστή ή κρύα , υπέροχη για πρωινό .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις