τηγανιτο κουνουπιδι με σωσ καρυ




Το κουνουπίδι δεν γίνεται μόνο σαλάτα 
το ξέρετε ότι μπορείτε να το τηγανίσετε !!
Επισης γινεται και νηστισιμο !!!


ΥΛΙΚΑ
  • 1 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μποκετάκια ( αν δεν θέλω να κρατάει , το βράζω για περίπου 3 - 5 λεπτά )

  • Για το πιο τραγανό κουρκούτι
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 330 ml μπύρα παγωμένη
Ανακατέβω όλα τα υλικά σε ένα μπολ ,

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ :

ΥΛΙΚΑ

  • κάρυ
  • 200 ml κρέμα γάλκτος
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • κομματάκια ντομάτας - προαιρετικά 
  • χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι ,μέχρι να γίνει διάφανο,προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , το κάρυ ,τα κομματάκια ντομάτας ,το σκόρδο (τριμμένο), σιγοβράζουμε για 5 λέπτα περίπου και είμαστε έτοιμοι.

Aφού κόψω το κουνουπίδι σε μπουκετάκια , το βουτάω μέσα στο χυλό. Σε ένα τηγάνι προσθέτω λάδι σπορέλαιο και μόλις κάψει λίγο , ρίχνω μέσα το κουνουπίδι . Μόλις πάρει ένα ελαφρύ χρώμα το βγάζω  από το τηγάνι , το βάζω σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι . Αλλάζω πιάτο, περιχύνω με τη σάλτσα , το χυμό λεμονιού και  συνοδεύω με ρύζι μπασμάτι.


Tips
Για οσους νηστεύουν , μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με cocunut milk.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις