τηγανιτο κουνουπιδι με σωσ καρυ
Το κουνουπίδι δεν γίνεται μόνο σαλάτα
το ξέρετε ότι μπορείτε να το τηγανίσετε !!
Επισης γινεται και νηστισιμο !!!
Επισης γινεται και νηστισιμο !!!
ΥΛΙΚΑ
- 1 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μποκετάκια ( αν δεν θέλω να κρατάει , το βράζω για περίπου 3 - 5 λεπτά )
Για το πιο τραγανό κουρκούτι
- 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ
- 3/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 330 ml μπύρα παγωμένη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ :
ΥΛΙΚΑ
- κάρυ
- 200 ml κρέμα γάλκτος
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- κομματάκια ντομάτας - προαιρετικά
- χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι ,μέχρι να γίνει διάφανο,προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , το κάρυ ,τα κομματάκια ντομάτας ,το σκόρδο (τριμμένο), σιγοβράζουμε για 5 λέπτα περίπου και είμαστε έτοιμοι.
Aφού κόψω το κουνουπίδι σε μπουκετάκια , το βουτάω μέσα στο χυλό. Σε ένα τηγάνι προσθέτω λάδι σπορέλαιο και μόλις κάψει λίγο , ρίχνω μέσα το κουνουπίδι . Μόλις πάρει ένα ελαφρύ χρώμα το βγάζω από το τηγάνι , το βάζω σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι . Αλλάζω πιάτο, περιχύνω με τη σάλτσα , το χυμό λεμονιού και συνοδεύω με ρύζι μπασμάτι.
Tips
Για οσους νηστεύουν , μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με cocunut milk.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου