βασιλοπιτα
Βασιλόπιτα
Συστατικά
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 αυγά (200 γρ.) θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουταλάκια. μαχλέπι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 2-3 βανίλιες ή 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. γάλα -1 κουταλιά κονιάκ
- 350-400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 60 γρ. ψημένα και αλεσμένα αμύγδαλα
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Μέθοδος
Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο, 5-6 λεπτά.
- Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το μαχλέπι , το ξύσμα, την βανίλια το κονιάκ.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Με το που απορροφηθεί το ένα ρίχνουμε το επόμενο.
- Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο και το γάλα ανακατεύοντας ελάχιστα με μία μαρίζ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στον κάδο ενώ ανακατεύουμε ελαφρά με μία μαρίζ.
- Βουτυροαλευρώνουμε πολύ καλά μία στρογγυλή φόρμα κέικ με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 25 εκ.
- Ρίχνουμε εκεί το μείγμα για τη βασιλόπιτά μας και απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40λεπτά, ελέγχω με μια οδοντογλυφίδα
- Το φλουρί το βάζω μετά το ψήσιμο από κάτω.
- Μόλις κρυώσει είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου