βασιλοπιτα







Βασιλόπιτα


Συστατικά
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 4 αυγά (200 γρ.) θερμοκρασία δωματίου
  • 2  κουταλάκια. μαχλέπι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2-3 βανίλιες ή 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. γάλα -1 κουταλιά κονιάκ
  • 350-400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ 
  • 1φακελάκι  μπέικιν πάουντερ 
  • 60 γρ. ψημένα και αλεσμένα αμύγδαλα
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα


Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο, 5-6 λεπτά.
  •  Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το μαχλέπι , το ξύσμα, την βανίλια το κονιάκ.
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Με το που απορροφηθεί το ένα ρίχνουμε το επόμενο.
  • Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο και το γάλα ανακατεύοντας ελάχιστα με μία μαρίζ.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το  αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στον κάδο ενώ ανακατεύουμε ελαφρά με μία μαρίζ.
  • Βουτυροαλευρώνουμε πολύ καλά μία στρογγυλή φόρμα κέικ με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 25 εκ.
  • Ρίχνουμε εκεί το μείγμα για τη βασιλόπιτά μας και απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40λεπτά, ελέγχω  με μια οδοντογλυφίδα
  • Το φλουρί το βάζω μετά το ψήσιμο από κάτω.
  • Μόλις κρυώσει  είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις