ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


νηστίσιμο τσουρεκάκι με ταχίνι και πορτοκάλι !!


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι σκληρό (Αμερικάνικο ή Σερρών)
250 ml. ταχίνι
  2 φακελάκια ξερή
2 κούπες ζάχαρη  (αναλόγως πόσο γλυκά τα αγαπάμε)
100 ml χλιαρό νερό
150 ml χυμό πορτοκαλιού χλιαρό (και όσο παραπάνω τραβήξει το αλεύρι)
2 κ.γ. μαχλέπι 1 κοφτό  κ.γ. κακουλέ λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό νερό με 2 κ.σ ζάχαρη και 4 κ.σ αλεύρι. Αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε το πορτοκάλι,το μαχλέπι και το κάρδαμο την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και ίσως χρειαστεί κι άλλο νερό ή πορτοκάλι,  προσθέτω το αλεύρι ,τόσο όσο να γίνει μια ζύμη που πρέπει να κολλά ελαφρώς στα χέρια.

 Διπλώνουμε πολλές φορές και αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Προσοχή: μην προσθέσετε παραπάνω αλεύρι, η ζύμη πρέπει να κολλάει.

Χωρίζουμε σε 6-8 μπαλάκια τη ζύμη και πλέκουμε σε πλεξίδες 3πλες ή 4πλες .Αραδιάζουμε σε λαδόκολλες, στη λαμαρίνα του φούρνου και αφήνουμε να διπλασιαστούν και πάλι σε όγκο.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο  για 15-18 λεπτά.
Τips: Αν θέλουμε μπορούμε να αλείψουμε τα τσουρέκια αφού φουσκώσουν, λίγο πριν ψήσουμε με χτυπημένο αυγό, αλλά τότε δεν θα είναι νηστίσιμα ή με λίγο γάλα καρύδας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις