ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
νηστίσιμο τσουρεκάκι με ταχίνι και πορτοκάλι !!
ΥΛΙΚΑ
► 1 κιλό αλεύρι σκληρό (Αμερικάνικο ή Σερρών)
► 250 ml. ταχίνι
► 2 φακελάκια ξερή
► 2 κούπες ζάχαρη (αναλόγως πόσο γλυκά τα αγαπάμε)
► 100 ml χλιαρό νερό
► 150 ml χυμό πορτοκαλιού χλιαρό (και όσο παραπάνω τραβήξει το αλεύρι)
► 2 κ.γ. μαχλέπι ►1 κοφτό κ.γ. κακουλέ► λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό νερό με 2 κ.σ ζάχαρη και 4 κ.σ αλεύρι. Αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το πορτοκάλι,το μαχλέπι και το κάρδαμο την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και ίσως χρειαστεί κι άλλο νερό ή πορτοκάλι, προσθέτω το αλεύρι ,τόσο όσο να γίνει μια ζύμη που πρέπει να κολλά ελαφρώς στα χέρια.
Διπλώνουμε πολλές φορές και αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Προσοχή: μην προσθέσετε παραπάνω αλεύρι, η ζύμη πρέπει να κολλάει.
Χωρίζουμε σε 6-8 μπαλάκια τη ζύμη και πλέκουμε σε πλεξίδες 3πλες ή 4πλες .Αραδιάζουμε σε λαδόκολλες, στη λαμαρίνα του φούρνου και αφήνουμε να διπλασιαστούν και πάλι σε όγκο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15-18 λεπτά.
Τips: • Αν θέλουμε μπορούμε να αλείψουμε τα τσουρέκια αφού φουσκώσουν, λίγο πριν ψήσουμε με χτυπημένο αυγό, αλλά τότε δεν θα είναι νηστίσιμα ή με λίγο γάλα καρύδας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου