χριστουγεννιατικα μπισκοτακια που λιωνουν στο στομα


                       ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΟΥ ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΕΥΣΗ


ΥΛΙΚΑ
  • 400 γρ κουβερτούρα (55% κακάο) (για λιώσιμο) + 150γρ επιπλέον σε μικρά κομμάτια (ή σταγόνες)
  • 80 γρ βούτυρο αγελάδας
  • 4 αυγά
  • 240 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ αλεύρι
  • 1 κ.γλ. baking powder


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι και το baking powder και τα κοσκινίζουμε
  2. Λιώνουμε τα 200 γρ κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ με το σύρμα έως ότου το μίγμα ασπρίσει και φουσκώσει.
  4. Προσθέτουμε το μίγμα αλευριού – baking powder ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  5. Ενσωματώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας καλά.
  6. Προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  7. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου 6-8 ώρες ή καλύτερα για ένα βράδυ.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή λαδόκολλα. Πλάθουμε με τη ζύμη μικρά μπαλάκια μεγέθους καρυδιου (σαν κεφτεδάκια) και τα αραδιάζουμε πάνω στη λαδόκολλα, φροντίζοντας να έχουν κάποια απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί κατά το ψήσιμο απλώνονται.
  9. Ψήνουμε για 12-13 λεπτά. Τα ξεφουρνίζουμε, παρόλο που θα είναι αρκετά μαλακά στην επιφάνειά τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όσο κρυώνουν τόσο θα σφίγγουν και τα «ξεκολλάμε» από τη λαδόκολλα.
  10. Τα διατηρούμε κλεισμένα σε μεταλλικό κουτί για τουλάχιστον μία εβδομάδα. (σιγά μη μείνουν τόσο!)


TIPS
ΠΡΟΣΟΧΗ !! μην τα ψησετε παραπανω στο φουρνο γιατι θα σκληρηνουν και δεν θα λιωνουν στο στομα.
Επισης μπορείτε να ριξετε απο πανω λιωμενη σοκολατα ετσι θα γινουν ακομη πιο λαχταριστα .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις