ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΡΟΛΑΚΙΑ
Μία νόστιμη πρόταση για το γιορτινό τραπέζι.
Μία συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας
Υλικά Συνταγής
- 8 φέτες μοσχάρι ή χοιρινό για σνίτσελ
- 250 γραμμ. ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
- 2 χοιρινά χωριάτικα λουκάνικα καλής ποιότητας
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 κόκκινες ψημένες πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες (από βάζο)
- 2-5 αγγουράκια τουρσί τριμμένα
- Ντομάτα κονκανσέ 1 κουτί
- Λίγο αλεύρι για πανάρισμα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε τηγάνι με
ελάχιστο βούτυρο.
2. Ανοίγω τα λουκάνικα τα ψιλοκόβω και
τα βάζω σε ένα μπολ, προσθέτω τις πιπεριές , τα αγγουράκια και ανακατεύω τη
γέμιση.
3. Βάζουμε τα κομμάτια κρέας στο ξύλο κοπής και
τα γεμίζουμε με μια κουταλιά από το μείγμα των λουκάνικων. Τα διπλώνουμε σε
ρολό και κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Τα πανάρουμε σε αλεύρι.
4. Σε ρηχή κατσαρόλα και με το υπόλοιπο βούτυρο
μαραίνουμε για 3΄-4΄ το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Βάζουμε τα ρολάκια και τα
ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ Σκεπάζουμε
την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 30΄-40΄ μέχρι να μαλακώσουν.
5. Ξεσκεπάζουμε και την τελευταία στιγμή
προσθέτουμε τα μανιτάρια . Κουνάμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για
5΄ να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε τα ρολάκια με ρύζι, πουρέ πατάτας ή βραστά
λαχανικά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου