ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΦΑΚΕΣ









ΥΛΙΚΑ
(Για 5-6 άτομα)
Για την σάλτσα:
  • 1½ φλ. φακές 
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • 2 κρεμμύδια 
  • 2 σκελ. σκόρδο 
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 3 φλ. βραστό νερό 
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι – πιπέρι (προαιρετικά μπούκοβο)
  • 400 γρ. κριθαράκι
Για γαρνίρισμα:
  • Φρυγανισμένο ψωμί με ελαιόλαδο και σκόρδο αλεσμένο στο μπλέντερ αντί για κεφαλοτύρι .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε με 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τις φακές τις οποίες τις έχω βράσει για 10 λεπτά και τις έχω στραγγίσει ,  το σκόρδο  ψιλοκομμένο το κύμινο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το νερό κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές χωρίς όμως να λιώσουν.
Προσθέτουμε το κονκασέ,  αλάτι – πιπέρι και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το λεμόνι.
Εντωμεταξύ βράζουμε το κριθαράκι ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου και το στραγγίζουμε. Το περιχύνουμε με 2 κ.σ. λάδι και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα το κριθαράκι και το περιχύνουμε με την σάλτσα με τις φακές και πασπαλίζουμε με το μίγμα του φρυγανισμένου ψωμιού .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις